Re: Моя крокодиляча ферма)

Книга далеко, а у мене збереглося фото. Я рівняв на замовлення (пробачення за низьку різкість):
Моя крокодиляча ферма) .

До речі, плече на трубі було десь з 0.5 метра, шатун доволі легко випрямив. Тільки до фото потрібно додати руку зверху там, де вісь: притримував. Сама вісь навряд чи зігнулася.

Не знаю, коли був зроблений цей шатун, але хром на шатуні, мабуть при аварії, весь посипався. А під ним — ніяких шарів, гола сталь.

Ех, ще б раз народиться!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970);
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

3

Sedoy-K, дякую Вам, якість з залишком достатня. Наглядність допомогла бо я думав робити дещо по іншому. Тепер зроблю так.

Диявол криється в деталях...
Не займайтесь підміною понять...

В лещатах затискав через картон.

Ех, ще б раз народиться!
Проекти ХВЗ: В-110 "Прогрес" (1950); В-22 (1954); 111-411 "Україна" (1977);
                     В-541 "Спорт" (1970);
            ЖВЗ: В-849 Десна-2 (1979); ГАЗ: В-025 "Школьник" (1966-1975 ?); ПВЗ: 21В (1964, 1974)

dorogan_mihail пишет:

Кто нить ровнял пропеллер шатуна?

Да, было дело. Но сделал не совсем по литературе, зажимал не тем боком, уж простите, решил, что так меньше шансов сломать  img/bk

Моя крокодиляча ферма)

Кривизна была дикая, возможно если править немного, то хром выстоит. Добавлю, что поздние шатуны ХВЗ совсем не блещут качеством гальваники да и условия хранения велосипеда в прошлом спровоцировало массовую коррозию деталей, поэтому хром уже был вздут, а под ним ржавчина, вот он и отслоился. Кроме того, ранние шатуны ХВЗ с проточкой по моим наблюдениям не так подвержены упругим деформациям в сравнении с аналогичными поздними. Поэтому для шатунов постарше да ещё при небольшой кривизне правка с большой долей вероятности вреда покрытию не принесёт.

Одна любовь, наполнена добром,
Повелевала сердцем и пером. ©

4

(19-09-2023 22:01:07 отредактировано dorogan_mihail)

Дійшли руки до вілсета. На радощах зібрав запчастини на групове фото, типу ДО і ПІСЛЯ... Виявилось що на одному з 3 ободів тріщини біля отворів, засмутився img/ak  Викинув... І тут додумався порахувати отвори на двох що лишились img/lupa   Коротше дешевизна проекту під загрозою img/ag  втулки на 36 а обода на 32...  img/bm Моя крокодиляча ферма)

Вихід який? Шукати 2 задніх обода-чайки?

1

dorogan_mihail пишет:

2 задніх обода-чайки

img/ag Ну да, img/bk

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Той що викинули, можна спробувати полікувати, правда з ПГС.

Я рухаюсь, значить я існую!

Євгеній76, ееее... img/bn Пещано Гравийная Смесь? img/ai

Пост газо-сварки.

Українською навіть ПГЗ.  img/ag

Євгеній76img/thank дякую, зрозумів. Так може і дифлофоскою можна?

Там товщина невелика, дуже навіть імовірно, що прогріє.
Напаяти шайби зсередини.

2

Не думайте, що справи не йдуть незважаючи ні на що img/af
Продавши одну зі своїх рам, с чистою совістю купив ще одну)
Отже концепція трішки змінилась. Паф БУДЕ і буде на рамі ММВЗ але на оцій.
Моя крокодиляча ферма)
Алкобайк так і залишиться дорожником. Це зручно. Певно я доріс до них img/ag
Питання заміни мостика все одно лишилось. А ЛКП нової рами в відносно гарному стані. Тепер думав як міняти мостик, паяти чи приварити. Вирішив спробувати на алкобайку. Мостик з заднього пера рами Десни. Приварений звичайним зварювальним автоматом. Так як такими роботами ніколи не займався хочу зрозуміти чи задовільний результат?
Моя крокодиляча ферма)
І все ж таки на Паф певно буду паяти... І підкрашувати місце пайки. Не сподобався мені процес приварювання мостів...

Місце не доведене. Чорнова робота. Коцки віще мостика від привареної планки...

Те що не доведено, це зрозуміло, а от те що виглядає криво, це не зрозуміло. Чи камера викривляє, чи дійсно пера мають різний загиб.

1

Гарне питання. Думаю камера. Потраплю в майстерню перевірю. На скільки я пам'ятаю для зменшення внутрішніх натягів в металі місця зварювання треба прогріти до червоного і щоб самостійно вичахло?