(22-04-2017 21:48:33 отредактировано Arioh)

Re: Мій гараж

Я шось забув головне написати, купив сьодні на барахолці Діаманта хром-молібденового(колумбус) по ціні проданого недавно стартона)). Фото завтра виложу. Рама дуже класна, а вот комплектуючі так собі, передачі криво настроєні, передня манетка взагалі поломана, поки розібрав повністю для ТО. Геометрія спецефічна дуже, переднє колесо майже впритик до рами як в нових шосерів, а заднє дальше як в туриста. Поки не знаю шо з ним робити буду.

Помилився, буває. По фото важкувато визначити. А по сідухах-у фірми VELO подивіться в них є серія "плюш"-там як раз є годні приклади. Та й на розвалах"евросеконхенду"рідні"теж зручні.

Вот таке я вчора купив, рама:

Мій гараж

Spoiler

Мій гараж

Каретка SKF, система thun:

Мій гараж

А вот обода не дуже, якісь exal  походу з самих дешевих — високі "двойні лоховські)" 19мм, покришки continental 32мм.

Мій гараж

Передачі sachs elysee, перекидка під гак, думаю їх нафіг зняти і так ланцюг поржавів трохи, та й колеса в мене кращі є, ці продам напевно.

img/ay
Рама туристовской геометрии, скорее всего (интересно сравнить  https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=1836#p1836  ) . А колёса, похоже, базарные, лет на 20 современнее вела.

Мой гараж
Мастер спорта по езде за хлебушком на велосипеде.
Если не я построил велосипед — это не мой велосипед.

Та вот трохи дивна геометрія, база 1020-1040 коротша як в б552, верхня труба 560, але задній трикутник десь на 1-1,5 см довший ніж в туриста

Додано: 2017-04-23 10:35:01

шось типу міського шосера врхаовуючи, шо були болотніки, багажник і динамо з фарою

Додано: 2017-04-23 10:37:45

Бонки є тільки на задній тормоз, до передач троси хомутами кріпились, походу вел апгрейдили (хотя на мою думку швидше даунгрейдили img/ab)

Переставив на діаманта поки заднє колесо, сідло,систему і ланцюг з дамки

Мій гараж

Нічо так їде, б552 трохи подинамічніше напевно буде, але не впевнений все таки тут покришки 28мм а там 23-25 і ланцюг на б552 напарафінений, а на діаманті змащений самим дешевим мастилом за 5грн. І комфортний досить, на туристі я дуже мало їздив але здається на ньому сильніше трясло.

Вот думаю може то на дамку дорожні покришки  поставити, все таки на ньому певно мама більше буде їздити ніж я, і  для перевозки не сильно тяжкого грузу дамка б норм мала  бути поідеїї.

Оба они по нашей классификации — ту-рис-ты. И на такие рамы толще 35 мм (реальных) шины я б не ставил.

Хочется комфортную дамку — нужно брать раму  либо советского  ПВЗ, либо современного Аиста в дамском исполнении. Длинную. Из европ такие рамы у нас я видал только трофейные  img/ag И ставить на дорожные обода и шины, да ещё спицы сзади 4 креста, спереди 3. И передачу где-то 46/19 или 46/21. Вот то — комфорт. Причём не ватность, а именно комфорт.

А для таких рам комфорт обеспечивает дорога, а не конструкция. Естественно, такие велосипеды легче как при переноске на горбу, так и на ходу. Но. На ходу — только на аэродроме. За это платим необходимостью гладкого асфальта.

Мой гараж

kisa пишет:

По дорожнику поддерживаю Минск, Украину, Диамант (или Мифа) . По немцам вообще: В ГДР плохих рам не было. А ФРГ к нам хорошие не доезжают. В вот этом смысле https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?id=82
Если немцы НЕ дорожные, а типа туриста — то однозначно Украина, Минск.

А Пензенская Сура не? Моя "Сура-2" с закрытой рамой (оранжевая с завода) вроде нормальный велик. Только трубы криво соединены с завода. Зато резьбовая каретка с буржуинской резьбой в стоке. И геометрия вроде неплохая.

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

img/ag Во Львове скорее португальская правильная рама, чем ПВЗ, отыщется  img/ag Не поставлялись они в наши края. Ну и на ММВЗ кривых труб не бывает, а буржуйская резьба или диктует квадратный картридж (что не всегда приемлемо) или танцы с бубном, если его не хочется- либо картриджа, либо квадрата.

Мой гараж

Та в нас взагалі походу легше буржуйську раму нормальну дістати ніж радянську, на базарі і ралеї бувають деколи і німці/французи нормальні, один раз якогось древнього америкоса бачив на повністю паяній рамі і барабанними тормозами. Той же нормальний Мінськ/Україну хіба по селах шукати чи металоломах.

В Минске на "Поле чудес" (частенько там бываю) можно найти много подходящих рам у владельца контейнера с велосипедным металлоломом. Там рама и от В-16 была прошлым летом. В жуткой ржавчине, правда, и за немалые деньги. Жлоб он, контейнерщик этот.

"Ненавижу, когда все шагают в ногу одинаково стриженые, одинаково одетые, с одинаковыми мыслями в одинаково пустых головах" © Кий.

В европах, кажется, длинные дорожники кончились в  50-х. Так что сёла рулят при желании добыть нормальную раму не для аэродрома  img/bk

Мой гараж

Колись в селі в родичів десна була на 28 колесах, вроді б з довгою рамою, памятаю по полях/болотах як танк валила.

Отож. Сделайте себе один велосипед — мягкий дорожник — полностью по классике. Не пожалеете. Я на таком и на даче, и в городе, и с грузом, и в походе бывал. Но нужна длинная рама. Одних колёс для этого мало, https://krokovod.org/forum/viewtopic.php?pid=782#p782

Мой гараж

Вобщем скоро лишусь без халявної майстерні та як в другій квартирі ремонт будем робити.Прийдеться  залишити тільки 2 велосипеда. Думаю діамант лишити і дамку, б-552 збираю на передачах від діаманта на продаж, неподумав я трохи коли купляв його, все таки на 50% моїх маршрутів на шосері напряжно їхати. Турист найбільше підходить, дорожник хочеть дуже, але немаю ні рами ні ободів нормальних широких, Хочу Знать може з часом і зберу.

Діамант дуже класний вел, шось середнє між туристом і сш, і розганяється скоро і накат норм і не трясе на ньому сильно коли по роздовбаному асфальті їду. І легкий дуже як для туриста — рівно 10кг

Мій гараж

На дамку поставив нормальну паяну вилку з трохи більшим вильотом, а вот з сідлом походу лоханувся, повівся на фірму Lepper,а воно як дошка блін(. Переднє колесо поставив звичайне, не бачу сенсу ставити барабанний тормоз коли річ позволяє поставити нормальні короткі краби.

Мій гараж

Короче 2 туриста один на нормальну погоду   інший на погану.